Over Marjanne Dijkstra-le Clercq

Tijdens en na mijn studie psychologie ben ik werkzaam geweest in het buitenland (Peru en Indonesië). Terug in Nederland ben ik, na enkele tijdelijke invalbanen in de jeugdzorg en de ambulante jeugd GGZ, begonnen als ZZP-er binnen de Eerstelijns Psychologen Praktijk Ter Aar, waar ik samen met drie collega’s 16 jaar lang met veel plezier heb gewerkt. Ik heb mij in deze periode verder bekwaamd in mijn vak door het volgen van diverse soorten nascholing, supervisie en intervisie, vakliteratuur en vooral ook door veel ervaring op te doen.

In 2016 ben ik mijn eigen praktijk in Nieuwkoop begonnen: Praktijk Dijkstra. In mijn praktijk hoop ik nog lang met veel plezier mijn werk met kinderen en jongeren voort te kunnen zetten en mijzelf daarin verder te ontwikkelen.

Ik ben ook supervisor voor het registratietraject voor kinder- en jeugdpsychologen van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en het kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Supervisie geven aan collega’s vind ik erg leuk en inspirerend.

Foto van Marjanne Dijkstra, eigenaresse Praktijk Dijkstra, Kinder- en jeugdpsychologie

Mijn interesse- en kennisgebieden zijn: hoogbegaafdheid, milde angst- en stemmingsproblematiek, stress/overspannenheid, rouw en verlieservaringen bij kinderen en concentratieproblemen. Behandelmethoden die ik kan toepassen, zijn: cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie (Solution Focused Therapy), Acceptance and Commitment therapy ACT), Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en behandeling van enkelvoudige traumagerelateerde klachten (door middel van bijvoorbeeld EMDR of Write Junior (schrijftherapie)). Ook pas ik graag werkvormen toe die gebaseerd zijn op spel en/of creativiteit.

Sinds 2022 ben ik ACT4Kids gecertificeerd therapeut en pas ik in veel van mijn behandelingen aan kinderen, jongeren en hun ouders Acceptance and Commitment Therapy toe.

Naast nascholing en intervisie doe ik veel inspiratie en ervaring op binnen mijn eigen gezin en leer ik nog steeds veel van alle kinderen en hun ouders die in mijn praktijk komen.

Bel of mail mij terug

In verband met de veelal gevoelige aard van de communicatie, wil ik u vragen dit formulier in te vullen, zodat ik contact met u kan opnemen. Op die manier kan de communicatie via de email op een beveiligde wijze plaatsvinden. Het kan zijn dat ik even druk bezig ben met een andere cliënt, dus ik vraag uw geduld en neem zo spoedig als mogelijk contact met u op.

 

Wat is de vierde letter van het woord praktijk?