Tarieven en vergoeding

In veel gevallen wordt de hulp voor kinderen en jongeren vergoed door de gemeente waarin het kind woont. Er is dan wel een geldige verwijzing nodig voor regulier/basis GGZ van de huisarts, het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) of een kinder- of jeugdarts. Hierop moet, naast de persoonsgegevens van uw kind, duidelijk vermeld staan in verband met welke (vermoedelijke) psychische problematiek wordt verwezen.

Er zijn contracten met verschillende gemeentes in de Holland Rijnland regio (waar o.a. Nieuwkoop en Kaag en Braassem onder vallen). Daarnaast heeft Praktijk Dijkstra ook een contract met de gemeente Alphen aan den Rijn en werken wij samen met de JenGteams.

Voor basis GGZ aan volwassenen vanaf 18 jaar hebben wij momenteel alleen een contract met Zorg & Zekerheid. Voor de overige zorgverzekeraars bieden wij niet gecontracteerde zorg. Dit betekent dat u in veel gevallen een deel van de kosten zelf dient te betalen. Bovendien worden niet alle soorten psychologische hulp vergoed vanuit de zorgverzekering (bijvoorbeeld relatietherapie en hulp bij burn-outklachten). Kijkt u vooraf dus goed in uw polisvoorwaarden of neemt u contact op met uw zorgverzekeraar om duidelijkheid te krijgen of de hulp vergoed wordt en hoeveel er vergoed wordt. Houd u bij vergoede zorg ook rekening met uw eigen risico. Voor de tarieven hanteren wij de tarieven die door de NZA worden opgesteld voor vrijgevestigde praktijken in de basis GGZ.

Indien u niet kunt komen op uw afspraak, dient u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch of per mail door te geven. Laat u dit na of zegt u te laat af, dan wordt de gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht. Deze kosten bedragen 55,- per uur (‘no show’) en worden niet vergoed.

Decoratief ornament Praktijk Dijkstra, Kinder- en jeugdpsychologie

Tarieven niet vergoede hulp

Wij kunnen ook particulier onderzoek en begeleiding of behandeling bieden. In dat geval betaalt u de kosten daarvan zelf. U kunt hierover contact met ons opnemen.

Voor een op zichzelf staand intelligentieonderzoek bij uw kind (6 t/m 16 jaar) wordt een totaalprijs van € 795 euro berekend. Dit is inclusief voorgesprek, verslaglegging en advies.

Voor overige bredere onderzoeken geldt een op maat gemaakte testbatterij. Hiervoor wordt op aanvraag een individuele offerte opgesteld.

Voor individuele supervisie geldt een uurtarief van € 105,00.

Bel of mail ons terug

In verband met de veelal gevoelige aard van de communicatie, wil ik u vragen dit formulier in te vullen, zodat ik contact met u kan opnemen. Op die manier kan de communicatie via de email op een beveiligde wijze plaatsvinden. Het kan zijn dat ik even druk bezig ben met een andere cliënt, dus ik vraag uw geduld en neem zo spoedig als mogelijk contact met u op.

 

Wat is de vierde letter van het woord praktijk?

Wat is de vierde letter van het woord praktijk?